dimarts, 26 d’abril del 2011

Benvinguts/bienvenidos al portal de stevia a Osona


Usos medicinals

La Stevia rebaudiana és una planta que regula el sucre de la sang, redueix la pressió arterial i regula l'aparell digestiu en general. També actua favorablement en moltes persones amb ansietat, redueix greix i és diürètica. Una altra aplicació de l'estèvia són les gàrgares bucals amb una infusió de la mateixa. S'ha observat un efecte similar a altres antisèptics químics com la clorhexidina, que actua com a preventiu de les caries bucals.[2] Destaquen els efectes que té per a la qualitat de vida dels diabètics, els quals es poden beneficiar de les propietats reguladores dels nivells de sucre a la sang que aporta la ingestió de fulles tendres de la Stevia.
Els estudis mèdics constaten que el principi actiu de la planta indueix a les cèl·lules beta del pàncrees a produir per elles mateixes quantitats importants d'insulina[3], el qual contribueix a reduir la glucosa en sang que és la causa de la diabetis mellitus 2.[

2 comentaris:

  1. És indicada per tractar la diabetis gestacional? S'ha fet algun estudi amb embarassades diabètiques? Hi pot haver alguna contraindicació?
    Sisplau, m'agradaria que algun especialista em respongués aquests dubtes...
    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Egarenca, està totalment indicada per tal de tractar la diabetis gestacional. Pots pendre-la en forma d'infusió 2 cops al dia (una infusió al matí i una al vespre, perquè és quan més augmenten els nivells de glucèmia en sang). O bé 2 fulles al matí i 2 fulles al vespre (sempre que hi hagui planta fresques).
      Crec que no hi ha cap estudi de manera oficial, però hi ha un munt de casos reals de gent amb el mateix problema hi han trobat la solució en l'estèvia (pots buscar-ho directament al google o bé al web www.dolcarevolucio.cat)

      pd: si tens qualsevol altre dubte pots contactar directament amb nosaltres.

      Moltes gràcies.
      Atentament Ferran Hortal.
      Stevia Osona.

      Elimina